viernes, 28 de septiembre de 2012

Les empreses propietàries dels diaris catalans editats en paper es reparteixen 2 milions d'euros en subvencions

Si fa uns dies advertíem de les subvencions concedides per la Generalitat de Catalunya a les edicions electròniques dels diaris catalans i la premsa digital, avui Artur Mas ens sorprèn amb una altra vessa d'ajudes econòmiques als periòdics de paper.

En total s'han repartit pràcticament 2 milions d'euros (1.954.000), repartits en 18 subvencions per abastar l'ampli ventall d'empreses editores de diaris en paper que tenen la seva seu en la comunitat autònoma catalana.

Com podia suposar-se, l'espoli més engruixat correspon a La Vanguardia, que s'embutxaca 715.700 euros per finançar l'edició en català del periòdic. A continuació apareix una subvenció de 303.750 euros per facilitar la unió de les capçaleres El Punt i Avui. Per la seva banda El Periódico de Catalunya rep 294.277 euros per a "la integració de redaccions d'El Periódico de Catalunya mitjançant un gestor de continguts global", mentre que l'entitat responsable del diari Llaura rep una altra engruixada subvenció per import de 283.000 euros que serviran per finançar el desenvolupament del "projecte Llaura Més de diversificació, optimització i augment de l'impacte territorial del diari".

La resta dels fons destinats a subvencionar a la premsa catalana es reparteix entre publicacions minoritàries, destacant el cas del periòdic esportiu "Mundo Deportivo", premiat amb 100.000 euros per a "l'edició dels suplements en llengua catalana Futbol Català i Catalunya Esportiva".


..........................

Las empresas propietarias de los diarios catalanes editados en papel se reparten 2 millones de euros en subvenciones.

Si hace unos días dábamos cuenta de las subvenciones concedidas por la Generalidad de Cataluña a las ediciones electrónicas de los diarios catalanes y la prensa digital, hoy Artur Mas nos sorprende con otra derrama de ayudas económicas a los periódicos de papel.
En total se han repartido prácticamente 2 millones de euros (1.954.000), repartidos en 18 subvenciones para abarcar el amplio abanico de empresas editoras de diarios en papel que tienen su sede en la comunidad autónoma catalana.
Como podía suponerse, el trinque más abultado corresponde a La Vanguardia, que se embolsa 715.700 euros para financiar la edición en catalán del periódico. A continuación aparece una subvención de 303.750 euros para facilitar la unión de las cabeceras El Punt y Avui. Por su parte El Periódico de Cataluña recibe 294.277 euros para "la integración de redacciones de El Periódico de Catalunya mediante un gestor de contenidos global", mientras que la entidad responsable del diario Ara recibe otra abultada subvención por importe de 283.000 euros que servirán para financiar el desarrollo del "proyecto Ara Més de diversificación, optimización y aumento del impacto territorial del diario".
El resto de los fondos destinados a subvencionar a la prensa catalana se reparte entre publicaciones minoritarias, destacando el caso del periódico deportivo "Mundo Deportivo", premiado con 100.000 euros para "la edición de los suplementos en lengua catalana Futbol Català y Catalunya Esportiva".


 


No hay comentarios:

Publicar un comentario