martes, 29 de mayo de 2012

Detinguts dos alts càrrecs del Govern i de la Diputació per la trama de la ITV

Els detinguts són Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Isidre Masalles, sotsdirector general de Seguretat Industrial, i tres empresaris: Ricard Puignou, Sergi Alsina i Sergi Pastor | Margarida Gil, directora del Gabinet jurídic de la Generalitat, ha estat citada a declarar | L'alcalde de Sant Boi declara aquest dilluns en el marc d'aquesta operació

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona a cinc persones en una operació conjunta amb l'Agència Tributària, que encara segueix oberta, en contra d'una presumpta trama de concessions d'ITV a Catalunya. Dos dels detinguts són càrrecs públics i la resta són empresaris. L'operació està dirigida pel jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona i derivaria del denominat caso Campió.

Segons ha pogut saber Lavanguardia.com, els detinguts són Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Isidre Masalles, sotsdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, i tres empresaris: Ricard Puignou (exdirector general de Menta ITV -una escissió de APPlus, Eca ICV), Sergi Alsina i Sergi Pastor (exconseller delegat de APPlus i de Excalestric i actual director general de Uprime Energy -Ficosa-). A més, la directora del Gabinet jurídic de la Generalitat, Margarida Gil, ha estat citada a declarar; i la directora general d'Assumptes contenciosos de la Generalitat, Assumpta Palau, també ha estat citada a declarar, si escau, en qualitat de testimoni.

L'operatiu continua en marxa i als detinguts se'ls acusaria de falsedat documental i tràfic d'influències. Tous va ser nomenat el 6 de març com a relleu de Josep Maria Matas, qui va ser cessat el 24 de febrer, després que la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, obrís d'ofici una investigació sobre els negocis de l'ex número dos de la Diputació quan era secretari de la Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

En el marc de la investigació per la trama de les ITV, el jutge d'instrucció número 9 de Barcelona, que ha ordenat el secret del sumari, manté des de fa mesos intervinguts els telèfons de varis dels implicats.

En el marc de l'anomenat cas Campió s'investiga la presumpta concessió de subvencions irregulars a canvi de comissions a càrrecs públics.

L'alcalde de Sant Boi declara aquest dilluns

L'alcalde de Sant Boi de Llobregat, el socialista Jaume Bosch, ha arribat a dos quarts de dotze d'aquest dilluns al Tribunal Suprem, on ha estat citat en qualitat de testimoni pel magistrat José Ramón Soriano, que investiga a l'ex ministre socialista José Blanco per la seva presumpta implicació en l'operació Campió. A la seva entrada en l'alt tribunal, Bosch ha comentat que ha vingut per explicar "el que va passar" i ha negat que es donés tracte de favor per part de l'ex mandatari socialista al vicepresident de Azkar, José Antonio Orozco, en relació amb unes llicències que aquesta empresa va sol·licitar per a unes naus properes a l'aeroport del Prat. "No, no, de cap manera", ha assenyalat de forma taxativa.

La compareixença de Bosch, prevista en principi per al dijous 29 de març, quan està convocada la vaga general, va ser avançada pel magistrat instructor en interès d'evitar les possibles complicacions en transports i comunicacions que puguin derivar-se de l'atur dels treballadors.

En l'exposició raonada que la jutgessa que investiga la trama a Lugo, Estela San José, va remetre al Tribunal Suprem a la fi del passat any s'assenyalava que l'ex ministre podria haver incorregut en possibles delictes de tràfic d'influències i suborn. La magistrada va basar aquesta acusació, amb el beneplàcit de la Fiscalia, en l'existència de nombrosos missatges que Blanco es va enviar amb Orozco sobre les llicències d'una nau en Sant Boi (Barcelona).

....................................

Detenidos dos altos cargos del Govern y de la Diputació por la trama de la ITV

Los detenidos son Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Isidre Masalles, subdirector general de Seguridad Industrial, y tres empresarios: Ricard Puignou, Sergi Alsina y Sergi Pastor | Margarida Gil, directora del Gabinete jurídico de la Generalitat, ha sido citada a declarar | El alcalde de Sant Boi declara este lunes en el marco de esta operación

La Guardia Civil ha detenido en Barcelona a cinco personas en una operación conjunta con la Agencia Tributaria, que aún sigue abierta, en contra de una presunta trama de concesiones de ITV en Catalunya. Dos de los detenidos son cargos públicos y el resto son empresarios. La operación está dirigida por el juzgado de instrucción número 9 de Barcelona y derivaría del denominado caso Campeón.
Según ha podido saber LaVanguardia.com, los detenidos son Josep Tous, coordinador general de la Diputació de Barcelona; Isidre Masalles, subdirector general de Seguridad Industrial de la Generalitat, y tres empresarios: Ricard Puignou (exdirector general de Menta ITV -una escisión de APPlus, Eca ICV), Sergi Alsina y Sergi Pastor (ex consejero delegado de APPlus y de Excalestric y actual director general de Uprime Energy -Ficosa-). Además, la directora del Gabinete jurídico de la Generalitat, Margarida Gil, ha sido citada a declarar; y la directora general de Asuntos contenciosos de la Generalitat, Assumpta Palau, también ha sido citada a declarar, en su caso, en calidad de testigo.
El operativo continúa en marcha y a los detenidos se les acusaría de falsedad documental y tráfico de influencias. Tous fue nombrado el 6 de marzo como relevo de Josep Maria Matas, quien fue cesado el 24 de febrero, después de que la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, abriera de oficio una investigación sobre los negocios del ex número dos de la Diputació cuando era secretario de la Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).
En el marco de la investigación por la trama de las ITV, el juez de instrucción número 9 de Barcelona, que ha ordenado el secreto del sumario, mantiene desde hace meses intervenidos los teléfonos de varios de los implicados.
En el marco del llamado caso Campeón se investiga la presunta concesión de subvenciones irregulares a cambio de comisiones a cargos públicos.
El alcalde de Sant Boi declara este lunes
El alcalde de Sant Boi de Llobregat, el socialista Jaume Bosch, ha llegado a las once y media de este lunes al Tribunal Supremo, donde ha sido citado en calidad de testigo por el magistrado José Ramón Soriano, que investiga al ex ministro socialista José Blanco por su presunta implicación en la operación Campeón. A su entrada en el alto tribunal, Bosch ha comentado que ha venido para contar "lo que pasó" y ha negado que se diera trato de favor por parte del ex mandatario socialista al vicepresidente de Azkar, José Antonio Orozco, con relación a unas licencias que esta empresa solicitó para unas naves cercanas al aeropuerto del Prat. "No, no, de ninguna manera", ha señalado de forma tajante.
La comparecencia de Bosch, prevista en principio para el jueves 29 de marzo, cuando está convocada la huelga general, fue adelantada por el magistrado instructor en interés de evitar las posibles complicaciones en transportes y comunicaciones que puedan derivarse del paro de los trabajadores.
En la exposición razonada que la jueza que investiga la trama en Lugo, Estela San José, remitió al Tribunal Supremo a finales del pasado año se señalaba que el ex ministro podría haber incurrido en posibles delitos de tráfico de influencias y cohecho. La magistrada basó dicha acusación, con el beneplácito de la Fiscalía, en la existencia de numerosos mensajes que Blanco se envió con Orozco sobre las licencias de una nave en Sant Boi (Barcelona). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario